Hvor skal jeg begynne? Det tok meg noen måneder å ta fatt i tastaturet for å poste et innlegg her inne. Jeg er glad for at bloggen enda eksisterer; for det skulle absolutt ikke vært noen selvfølge. Jeg har hatt en vidunderlig sommer, og da har det vært bokstavelig talt slik. Sommeren har gitt meg 10 solfylte, innholdsrike og episke dager i Sør-Frankrike, en langhelg i Riga med fine europeiske inntrykk, nostaligiske stunder i Tvedestrand, festival-glede i Tønsberg, og sporty far & datter tur til Rallarvegen. Nå nytes den siste delen av ferien før jeg snart kan kalle meg en globetrotter: jeg flytter til andre siden av jordkloden. Det vil si til Seattle i Nord-Amerika. Jeg har aldri satt mine føtter på Amerikansk jord, men jeg lever i troa om at USA + Martine = en god match. Jeg har nå ordnet «essentials» før flytting, dvs. øreplugger, giga-koffert, oppblåstbar-nakkeholder, flight-kit, og diverse. Både farmor og storesøster har sørget for at jeg skal ha dette på flyturen, for en mest mulig komfortabel reise.

Nå ligger jeg å hører på Justin Bieber i barnerommet mitt. Jeg fylte nemlig 19 år i sommer, og det syns jeg er en litt kjipere alder. Jeg kan ikke leve i gleden om at jeg endelig kan nyte et glass vin eller ta lappen; ikke det at jeg noen gang tok lappen, da, men det får jeg gjøre i Amerika tenker jeg. Alderen er kjip i USA, og den var kjip i Sverige forrige helg; jeg ble tatt for å være mindreårig med storesøsteren min for å kjøpe et par cider i Göteborg. Det blir som en slags identitetskrise dette her; jeg kunne tatt billappen i USA for tre år siden, men jeg kan ikke kjøpe en 3,5 % cider på polet i Sverige, men jeg har lov til å nyte en mojito på baren i Sverige; så lenge det ikke er dans. Hva er logikken i dette? Temaet har vekket tankene mine i ulike situasjoner denne sommeren. Ikke det at jeg bryr meg så veldig om denne alkohol-politikken, men jeg syns samfunnet bør ha en klarere regel på når en person skal regnes som barn, ungdom, og voksen. Takk for meg, og natta!

tumblr_nesz1g0ufg1t9cw58o1_1280